Sunday, October 31, 2010

~kereta idaman~


inilah kete impian aku
Impul Nissan Latio Sport 1.6 ST-L
RM105,587.50
wau mahal nyeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!  mampu x aku beli.......... 
xpe2 akan ku usahakn..........


red color pn ade......wlu pn aku minat merah tp rs nye NISSAN LATIO aku x sesuai la warne merah........... x nmpk mahal n exclusive plak kete aku............. n 1 lg nmpk kete makcik2..... x spotty lngsng...........


wah!!!!!!!!!!!!!!! oh.........latio kamu sgt2 la comel...... gaya mu sungguh menggoda ku....... aku jatuh cinta pandang pertama sama kamuuuuuuu....................... ohhhhhh latio ku.............. target 2014 nk beli lah............... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu..........

Wednesday, October 27, 2010

syarat wajib sy........

siape saya????


sy adalah syedacantik........


ape syarat2 nk berkawan  ngn sy???



  • sy TIDAK SUKA kene tgl bile tgh2 msg....maksud nye kalau ade keje or nk tido BERITAHU dulu....... sy x marah kalau BERITAHU tp sy sgt2 TIDAK SUKA and MARAH if korang men tgl je.....
  • sy sgt2 TIDAK SUKA org yg MENIPU sy......pas 2 buat2 x menipu.....ish sungguh GERAM ngn org perangai mcm nie.......so jgn la menipu........ ckp lah sejujur nye....sbb berhubungan dan persahabatan akan berkekalan andai kejujuran merupakan sifat utama kita.........
  • jangan rimaskan sy........ jgn menyebok hal sy.........if sy nk share i'll share with u....but if i dont want just JANGAN MENYEBOK...........
  • JANGAN paksa sy.....sy plng xsuka org yg memakse or mendesak........... sgt merimaskan......... biarkn sy buat ape2 dgn kerelaan sy sndiri...........
  • jangan MENAGIH SIMPATI pd sy....... sbb sy mmng x simpati pn....... sbb manusia yg suka nk mntk simpati nie selalu nye just nk mengharapkan org lain je tnpe berusaha mengubah naseb sndiri...... so avoid that...........
  • and the important thing that i really2 dislike is org yg suka nk ugut2 aku.......owh SGT2 benci n x suka............ what the point nk buat mcm 2.....pade hal bkn die wat btl2 pn......sj nk bg kite bg perhatian or beri ape yg dia nak............WTF......




so awk2 sekalian,  pk dululah b4 nk kwn ngn sy....... bnyk syarat2 nie........ mmng nmpk senang tp susah jgk nk ikut................hahahahaahhhaaahhahahahaahaha....... 



Tuesday, October 26, 2010

exam month

so bile dh start exam berbagai bagai lah ragam yg dapat kite lihat disana sini...... ade yg memulaukn diri, memencilkn diri dan x lupe jgk ade yg sedikit sewel dan biol........ itulah ragam2 anak2 muda dan mudi zaman skrng......... bg aku pulak final is the worst n horrible stage untk aku hadapi keadaan nie........ mstilah......everything kne cover n hafalize.....owh 1 bnde yg aku plng2 xminat wlu pn aku skrng nie dh final year kt uitm nie......... 


so bermula dgn keadaan yg x berape nk ok.......aku pn perlu lah bersedia untk 'berperang'..... yes.......sgt menghibakan hati apabila aku mula membaca n sepatah halal pn aku x phm n xthu.....mcm x pnh dtg clz gamak nye......... itulah slh 1 contoh subjek yg aku x thu ape sbnrnye.......owh CTU......


tp xpe dgn berbekalkn smngt waja jadi diri yg kuat (cewah) aku pn kebalkn hati untk trs menyelak dan menyelak dan menyelak smpai aku phm sikit2........so wat la note skit......(bru nk wat note?)  



keadaan ni berterusan agak bebarapa jam......wah sgt kusyuk aku time 2...........btl2 struggle nie....... (btl ke nie)..... pd ketika ini dewa rajin msk dlm badan aku....... hahahahahahahaha


dan makin lama makin tertunjuk dan tawadu' gaya aku nie..... owh pd ketika ini keluar lah dewa rajin dr tubuh badan ku....... dan mata ku kian tertutup......dan yg pelik nye bile aku ttp je buku mata ku yg dulunya layu kini besar.........


tgk 2 siap besar lg mata aku nie....amboi2........ syaitan nie sgt jahat....... mmng la....kalau x jahat 2 bkn setan la.......hahahahahaha
so kesimpulan nye aku trs lah tutup buku dan memulakan proses menyakat jiran tetangga......... rs 1 kepuasan yg teramat sgt apabila mereka menjerit2.......... irama yg sungguh menenangkan.........





Thursday, October 21, 2010

suatu petang yg mendamaikan

Taman Rekreasi Gunung Lang terletak di Jalan Kuala Kangsar bersebelahan dengan Lebuh Raya Utara Selatan. Gunung Lang berlatarbelakangkan pemandangan semulajadi yang terdiri daripada hamparan bukit batu kapur dan tasik yang menjadi daya tarikan utama pengunjung dari dalam mahu pun luar negeri. Pembangunan seluas 28 hektar ini melibatkan kerjasama di antara Majlis Bandaraya Ipoh dan Jabatan Lanskap Negara pada tahun 1999. Daya tarikan utama taman ini ialah hamparan bukit batu kapur dan tasik yang belum diterokai. 

so pd 20-10-2010 tercapai la impian aku nk ke gunung lang nie......wlupn pd awal nye aku plan nk g ngn org len tp xpelah lah g ngn housemate pn best jgk....... before smpai gunung lang nie excited gile sbb dlm pale otak nie punye la pk tmpt nie best gile2........ 


then bile dh smpai kiteorg jln2 je dlu....... tgk ikan yg gemok2 kt  dlm tasik....mne x gomok nye asek kne bg mkn je........ hehehehehhe.......time 4 nek boot........tiket berharge 3 hengget  untk pergi dan blk...... so excited nie......kt ats boot poyo je kne  pkai life jaket sgale bgai...mcm le jauh sgt....... but suke nek boot.....sonok je.......




kami pn menikmati lah pemandangan yg bg aku agak cantik lah......sgt nyaman n menyegarkan  lah......tp bau tasek nie x bape best......bau ikan....... hahahahahaahha........dr jeti nk ke  pulau rekeasi ade la dlm 10 minit gitu...... xde jauh mne pn.....dr jeti pn dh nmpk pulau rekeasi 2........ but aku suke sgt2 gunung batu kapur kt sini......cantik n smtime menggerunkan........kalau nk thu area2 ipoh  nie bnyk gunung batu kapur........


hah....nmpk x....... if dlm pic nmpk nice gile the real msti la cntk......mmng cntk sgt....... so bile dh smpai pulau rekeasi we all pn mule lah jln2.....ade 1 bnde yg plng2 aku x gemor bile smpai sini is ade monyet or kera aku pn x thu.....x suke btl....dh la x tkt ngn org....ade ke nk men kejar2 ngn kiteorg....... ish menci btl.....mengganggu kami nk ilang kn stress ke....aduh2.......... 


before explore we all amek gmba dulu....nnti monyet kacau trs x leh amek pic lg.......
kwsn pulau rekeasi nie agk bsr la jgk....n agk pnt la jgk nk tawaf 1 pulau nie......tp kami berjaya la jgk........  jln2 smbl bergambar......owh mmng menyeronokkan..........kami nmpk ade mini zoo kt sini...... ade ostrich, rusa n rabbit.......... ostrich 2 sgt aggressive mcm xpnh nmpk org.....asek nk patut je keje die....pdn muke kene kurung....... tp best gak kn kalau leh nek die....heheehheehehe....crk pasal ke syeda????? hah hah hah hah hah..........


 hmmmmm 4 me m'bzr je wat rumah 2....... dlm umh 2 dh reput2 dh....dh jdk umh anai2 dh....ape ntah motif wat umh 2 kt tgh2 utan nie...... kalau nk wat chalet i dont think ade org nk rent that chalet coz tmpt nie sgt menakutkn bile mlm.....siang2 pn sunyi gile...... byg kn la tgh tdo ttbe ade gajah ke rimau ke bg slm.......uhuiiiiiii takut mak.......... x ckp tanah nk lari.......


so tibe lah mse yg di tunggu.....pulang lah........ boring je kot......nsb bek tmpt cntk..... tmpt nie nk wat photoshoot sesuai la.......

so bg sesiape yg blm dtg lg sila lah jejak kn kaki anda ke sini.....untk kwn2 uitm ku......sblm kite grad nie mari la kite tour 1 perak nie abs2.....nnti dh grad dh x g dh perak..........hah hah hah hah hah hah hah......

next destination will be at Gua Tempurung n Kellie Castle......... coming soon.....but not soo soon....next sem mybe........









Tuesday, October 12, 2010

ketua kelas k kura2

Would you just listen and please don't say a word, just yet,
I'd like you to think back to the very first time we met,
How you felt around me? The memories we shared,
And just remember that once upon a time, you really cared.

Now think about how we parted, and how much I cried,
But please don't speak, remember that I never ever lied,
That I told you the honest truth about why we were to split,
But now I'd like you to know that my heart broke bit by bit.

The pain was deep, unbearable and painful, for so many months,
I'll never forget all the sadness, all the uncontrollable tears,
Slowly I am rebuilding my life, I am content with what I've got,
And although it is hard I am beginning to forget what I have not.

You were a special part of my life that I will never forget, 
A part of my life that broke my heart, but that I don't regret,
You gave me some happy memories that I'll keep in my heart,
Although sometimes I wish that you and I didn't have to part.

You were my first love and my true love, that will always be so,
After all of the heartache, sadness and never ending pain, I know,
You and I had something special and that will never change,
Because I love you and loving someone else will always seem strange.

Would you just listen and please don't say a word, not ever,
I'd like you to remember that once upon a time, we said forever,
That I had hopes and dreams, that I was the one who threw them away,
And this is something I will always regret until my dying day


Sunday, October 10, 2010

To Encik Husband



En. Husband sy nk WEDDING GOWN mcm nie....... mne 1 yg sesuai dgn sy....????


        

atau pn yang ini......sy suke design nye.....nmpak classic.... tp sy tkr red color......skit2 je la.....


hah......ini HAIR DESIGN sy nnti ok..........En husband jgn marah sy plak kalau sy x nk pakai tudung......




saya sgt suke HIGH HEEL yang ini.......En Husband blh crk kn????



ini plak BOUQUET untk sy pegang mase kawen nnti.....

sesuai x En.Husband???


hah.......and nie yg plng penting skali.....kalau xde yg nie rse mcm x lengkap........ tadaaaaaaaa......CINCIN NIKAH saya dari En Husband......
sgt simple n bnyk diamond..........

hah.....untuk majlis potong CAKE  nnti sy nk potong cake mcm nie jugak.......... so to En Husband tlng la crk kn @ buatkan.......:-)
nie adalah BAJU NIKAH lah....pasti nya sy pilih pakaian yg paling sopan sekali...... sopan x kalau sy yn pakai......En Husband suke x???? En Husband cube byng kn yg warna biru 2 jd warna merah ye......sbb sy nk tkr biru 2 jd merah......


and the last thing that i need to request to En Husband is our PELAMIN.......


so lengkap kah majlis kite ye En Husband........ en Husband jgn risau sy akn urus kn sume nye...... En Husband hanya perlu hulur duit je......senang kn......lalalalalallaala
selamat mengumpul duit kepada En Husband.........
 owh ye barang2 hantaran nnti dulu ye............ sy belum pk lg.....sabar ye En Husband........












hidup ---------> Mati

 impian hidup aku:

dlm perut
bile lahir nnti aku nk jdk baby yg sgt comel.......



baby
aku nk minum susu bnyk2 

kanak2
aku nk main puas2....aku nk mainan bnyk2......


time skolah rendah
aku nk jd doktor pakar mata...... (tp blm2 dh rabun...hahahaha), aku nk jdk pndai......aku nk jdk budak comel......

time skolah menengah
nk dpt bf hensem.......kaya...... baik..... nk ade rmai admire...... nk beli sume brg2 branded....

time matrik
nk pas exam kt matrik sbb susah....... nk kawen ngn dia...... hahahahahaha...... nk msk U....xkire la wlu ape course pn........


time U
nk pas sume exam sbb xnk repeat....... nk abs kn round 1 perak dlm se 3 thn........nk grad ngn pointer 3.0 n above......nk shopping.......




bile kerja
nk keje yg gaji bnyk....nk beli kete....nk beli umh.....nk g round 1 malaysia........1 bln 2 kali g vacation.....crk duit nk kawen.....(gatai)

bile dh kawen
nk g honeymoon kt Pulau Sipadan and Venice.....aku nk rumah yg x kck sgt n x besa sgt......bsr2 ssh nk kms......nk husband yg phm aku......nk wat semua keje same2........wat keje umh same2, jln2 same2..... tgk tv same....mkn same2...... sume same2.......nk husband yg xkn mebduakan aku wlupn time 2 aku x blh bg dia anak....wlupn time 2 aku dh ilang upaya........wlupn aku dh buruk n xcntk......




bile dh tua
aku nk duduk dkt pulau or kt tanah tinggi...... wlupn dh tua aku ttp nk jln2 pimpin tng ngn suami aku....... aku ttp nk buat everything same2.......nk mati dlm keadaan yg beriman.....aku nk mati dipangkuan suami aku...... aku nk mntk maaf kt suami aku sblm aku mati.......so mesti la aku yg nk mati dulu dr die..... dh sampai aku mati ku ttp nk jdk wanita tercantik dimata die......wlupn time 2 gigi aku dh xde sume.......





 
     so sweettttttttttttttt
        









Saturday, October 9, 2010

tak mungkin sebab rindu

Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

why i should feel this feeling.......


Thursday, October 7, 2010

sakit tenat



hari nie cik hati sakit tenat.....dh bwk g hospital n dh msk icu dh tp doktor pn x dpt buat pape...... cik hati dh nk tgl kn kite ke???? knpe cik hati sakit....... bkn ke dr luaran tgk cik hati mcm hepi je......


cik hati nape sakit???......sape yg buat cik hati sakit???? en.hati buat cik hati mcm nie....... ???? dulu bkn ke en.hati syg kn cik hati ke??? mybe sbb nie kot cik hati makin lame makin sakit....cik hati smpai sakit tenat en. hati buat...... jahat nye en. hati 2.....benci en.hati......!!!!!

kalau kite nie sbg cik otak blh benci die nape cik hati x boleh???? cik otak nie yg tgk cik hati sakit niie blh benci die nape cik hati x blh benci die?????? nape cik hati xblh lupekn en. hati lg?????? xpelah mybe ssh kot bg cik hati nk lupekn en.hati kot.....cik otak just boleh doa kn je supaye cik hati cpt sembuh dr segala kesakitan n kelukaan yg en.hati dh buat pd cik hati.........








Wednesday, October 6, 2010

ya allah kenape la dgn kau nie wahai hati...kalau nk marah marah jelah....xperlu nk menamgis sungguh2........ hati..... kenape la kau nie lemah sgt???? kuat lah sikit...... xperlu nk pk n sedih psl die lagi.... hati die  is not yours....... die dh lupe daratan...........

hati............
knpe lah kau nie bodoh sgt....... nk buat ape hrpkan org mcm die..... die ngn idup die leh berambus dr idup aku....... tp knpe la kau degil sgt nk ingt die wahai cik hati........ kau bodoh lah wahai cik hati....... he's typically not interested with u anymore la........dh lah....wake up lah cik hati........

cik hati.......
knpe la kau ssh sgt nk let him go sedang kn hati die senang2 je kick out kau from his life...... ape yg kau harapkan dr die yg dh lupa daratan 2........?????? 

cik hati.......
kau x pyh la nk ingt sume pengorbanan kau kt die sbb die dh x ingt dh sume 2......die dh sonok sgt dgn idup die skrng nie...... tgk la smpai mne kau nk blagak ngn kesenangan yg x seberapa 2.......... bru senang skit dh lupe diri lupa daratan....... die x guna cik hati...... dh2 jgn ingt die lg......build ur new life.....n make sure after diz dont easily suke2 bg hati kamu pd lelaki dh........ useless.......

cik hati.......
ingt lah.......kau msh ade yg syg kau.....msh ade org yg blh jage kau baik2......nk wat pe kau harapkan die.....die bkn buat kau hepi pn...... kau asek terluke je...... asek hancur je....... kau blh baik pn sbb kepura-puraan die.....lps 2 kau akn luka semula...... kau x pnt ke nk ubt diri kau....... dh2 la 2.....kau ingt kjp ke nk ubt diri kau 2.....susah tau x..........jgn jd bodoh lah.......

yes.....mmng ssh nk face sume nie....... lg2 sume 2 melibat kn hati dan perasaan......mybe bg aku die yg slh......tp bg die kite x thu kn...... xpelah....nie blog aku....so aku nye suke lah  nk blame sape...... hmmm ape2 pn aku dh xnk syg kn lelaki....sume 2 wasting my time je...... bkn dpt pape pn.....dpt sakit ade la......itu yg aku nk ke dlm cinta???? msti la x kn......tp knpe 2 yg aku dpt..... knpe setiap org yg aku syg akn buat aku mcm nie akhir nye.......sungguh x adil dunia nie kn...... knpe org lain blh hepi tp aku x.....????? x adil sgt....... well kite berblk lah pd takdir....... sp lah aku nie nk lwn tkdr.......tp aku ade hati dimana smtime aku akn marah pd diri aku dgn kebodohan aku menyayangi org mcm die....kdng2 aku akn rs sedih......aku menangisi knpe hbngn aku dgn die x sebahagia org lain.....kdng2 hati aku akn rase skt...... skt sbb kebangangan aku percaya die dan akhir nye aku yg dipermainkan.....
sangat bodoh right........ mmng bodoh...... so lps nie aku xnk jdk bodoh lg....... aku xnk caye lg pd manusia yg nama nye lelaki...... boys are stupid.....threw them by stone!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, October 2, 2010

ape harus aku buat?????

"awk........dulu kite love each other....... syg sgt2 smpai awk sngp mati untk sy.......sanggup buat ape pn untk sy......slalu wat sy hepi sgt2......mule2 kite jarang gado......sy jarang sedih.....sume indah mse 2....."

"setahun dh berlalu.......ape yg kite lalui setahun yg lps dh x same mcm yg kite lalui skrng......sedikit demi sedikit berubah..... ape yg wat same2 dulu kite dh jarang spend time 2gether....mse 2 wlu pn sy jdng2 sedih tp sy ttp hepi jgk.....sy sonok bile dpt jumpe awk....lps rindu sy kt awk......."

"tahun kedua kite bersama.......hbngn kite makin teruk.....makin bnyk kepahitan dr kemanisan......bnyk kali sy sedih.....time 2 bile sy sedih sy majuk ke sy marah ke awk msti pujuk......pas 2 sy ok blk......walaupn sy marah sgt2...... sy ttp leh maafkn awk sbb awk nk pujuk sy bile sy majuk..... hati sy x skt kalau awk pujuk sy........"

"bile nk msk thn ketiga kite bersama keadaan jdk btl2 teruk.....hbngn kite dh xleh diselamatkn lg........sy amek keputusan nk berpisah...... walaupn time 2 awk merayu rayu xnk.....awk ingt sy nk ke sume 2....tp sy dh thn sbb kite asek gado je....... last2 awk trime jgk........mule2 mmng awk sedih awk nanges2 awk merayu2 nk capel blk tp.......skrng nie xlg...... sy thu.......awk dh lupe kn sy kn.....awk dh buang rse cnta awk pd sy yg konon nye awk kate yg awk akn cntakn sy smpai bile n smpai mati........"

"skrng nie dh x same mcm dulu....everything changed...... die dh lupekn aku n buat aku nie mcm tmpt die nk hilang kn waktu bosan die je...... ape sume nie......aku xnk kwn ngn die lg dh....aku xnk amek thu psl die lg.....aku x suke mcm nie...... kalau btl syg die xkn buat aku mcm nie....... aku TAK NAK KAWAN die lg......"

adaptasi dr sebuah cerite cerpen rekaan neeryn.....