Monday, December 27, 2010

follow aje laaaaaa

kdng2 give up 2 perlu dlm idop kite sbb bile kite give up kite x akan menyakitkan diri sendiri lagi...... we will let it go...... rite....

give up is does not mean you are weak but it show u r strong enough to let it goooooooo.................

semua perkara kt dunia nie dh ditentukan so we just follow the ketentuan or our destiny....... mmng lah kita digalak kan berusaha tp lbh baik kita biarkan je semua nye terjadi naturally...... xperlu nk merancang at last everything hancur..... lg sakit 2.......... 

siyes...rase dh putus asa sgt ngn manusia2 kt bumi nie...... tp kalau bkn manusia2 kt bumi nie nk aku hrpkan sape lg kn.....xkn alien plak kot....... hurmmmmmmmmmmmmmmmmm


Sunday, November 7, 2010

will u marry me

lately nie aku selalu terfikir seronok nye kawen..... dpt pakai bju cantik2 time 2.......... wah.......... bile tension je trs ckp x mo study dh nk kawen...........hahahahahahaahahha....mmng kelakar lah kan............ 


sometime aku terfikir siape lah yg akn jd suami aku..... kn best kalau kite thu siape jodoh kite...... n x perlulah kite couple ngn org yg salah b4 meet my mr.right............. hurmmmm btw 2 sume is experience yg wat kite leh knl ngn dunia nie.......... yg wat kite more matured.......... 


sometime aku terfikir mcm mn la care future en.husband aku nk propose aku nnti............ ngn care romantik ke? x romantik ke? men redah je ke? ape la kate2 yg akn kuar dr mulut mse nk propose aku nnti....... mcm "sayang, will u marry me?" 2 dh mcm biase je...... ke mcm nie " will u be my soulmate forever?" hurm x pun mcm nie "hurm.......kau nak kawen ngn aku x? aku nk kawen ngn kau.... jom kawen nk?" sgt sempoi....... 


hurm mcm mn suasana yg korang sume suke when ur future husband nk propose korang............ aku pn x thu mcm mn nye suasana or tema la yg future en.husband aku nk wat nnti.........mcm nie ke......


propose time matahari nk terbenam.........

tak pn propose time kt taman bunga....aduh romantik gitu........


sebenar nye bnyk care yg kite blh fikirkan sendiri n x perlu nk ikut cara org lain......... buat ape yg termampu and asal kn ia blh membahagiakan pasangan anda............

tp nie la part yg best skali....... part pmpn bile di lamar oleh lelaki idaman nye............ aduh msti nk malu2 n nk terharu2......... geli2 je............. bnde sonok.......... so tnjk kn la yg nk malu2 apehal................ apela............... bile die tnye nk x kawen ngn die jawab la nak dgn penuh smgt x pyh nk control malu...... nnti die akn jdk laki korang jgk n die akn thu jgk who u are............ so just b ur self sudah............... apa nk malu...................... if die x blh nk accept ur weakness he are not ur mr.right.............. am i right?

ramai yg ckp cara kite berkahwin is not important......... and ape yg pntng is life after kawen................... mmng btl lah.....n guys msti akn setuju nye lah............ but u all x t'ingin ke nk penuhi impian awek korang yg selame nie impikan something yg very2 special on your wedding day???????? x t'ingin ke pakwe2 nie nk tgk awek2 korang dpt capai ape yg dieorg nk slame nie..........bkn ngn org len pn ngn korang jgk........... so ape lah yg nk berkire sgt.... so bg aku is kite kejar lah kebahagian sebelum, semase and selepas kawen.......... itu adalah lebih baik............... 


Thursday, November 4, 2010

~xcident~

semalam petang sy xcident ngn kerusi makan kt rumah sy............. 


cite nye mcm nie......sy nk jalan n lalu sblh hawa..... hawa letak tgn die kt lantai dan sy pn terpijak lah.... mcm nie hah.............


lakonan semule setelah mendapat kebenaran dari pihak yg berwajib

itu adalah tgn hawa yg sy pijak secara TIDAK SENGAJE........

slps 2 sy dgn baik hatinya nk meminta maaf pd hawa tp malang nye sy ter xcident ngn kerusi..........


dan di kawasan ini lah sy tersepak.........


dgn sekuat2 suare sy menjerit.......... mule2 ingt xde pape la........... ingt kn mcm bese je....sbb dh slalu tersepak kn...... tp skt die len mcm je................. tp sy wat xthu je......ingt kn xde pape.........

dan x lame lps itu..........hah tuuuuuuuuuu diaaaaaaaaaaaaa......... amek kau........


nie lah result nye.............. mmng amat memberangsangkan............ aku pn t'kujat giler tgk............ xkn le smpai lebam kn.............ish2...... yg sblm urut.............lps ken urut plak ini result nye...........


ok xdelah trk sgt wlu pn sakit.............. nie bru je lps urut........... sakit giler nad urut......... ish2......

 bahagian belakang pn mengalami kerosakan yg agk teruk jgk...........

hari ke2......


dan ini........


kesian x kt saye......hari nie jalan g jawab exam jalan hencut2....... hehehehehhehehehehe.........







Sunday, October 31, 2010

~kereta idaman~


inilah kete impian aku
Impul Nissan Latio Sport 1.6 ST-L
RM105,587.50
wau mahal nyeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!  mampu x aku beli.......... 
xpe2 akan ku usahakn..........


red color pn ade......wlu pn aku minat merah tp rs nye NISSAN LATIO aku x sesuai la warne merah........... x nmpk mahal n exclusive plak kete aku............. n 1 lg nmpk kete makcik2..... x spotty lngsng...........


wah!!!!!!!!!!!!!!! oh.........latio kamu sgt2 la comel...... gaya mu sungguh menggoda ku....... aku jatuh cinta pandang pertama sama kamuuuuuuu....................... ohhhhhh latio ku.............. target 2014 nk beli lah............... tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu..........

Wednesday, October 27, 2010

syarat wajib sy........

siape saya????


sy adalah syedacantik........


ape syarat2 nk berkawan  ngn sy???



  • sy TIDAK SUKA kene tgl bile tgh2 msg....maksud nye kalau ade keje or nk tido BERITAHU dulu....... sy x marah kalau BERITAHU tp sy sgt2 TIDAK SUKA and MARAH if korang men tgl je.....
  • sy sgt2 TIDAK SUKA org yg MENIPU sy......pas 2 buat2 x menipu.....ish sungguh GERAM ngn org perangai mcm nie.......so jgn la menipu........ ckp lah sejujur nye....sbb berhubungan dan persahabatan akan berkekalan andai kejujuran merupakan sifat utama kita.........
  • jangan rimaskan sy........ jgn menyebok hal sy.........if sy nk share i'll share with u....but if i dont want just JANGAN MENYEBOK...........
  • JANGAN paksa sy.....sy plng xsuka org yg memakse or mendesak........... sgt merimaskan......... biarkn sy buat ape2 dgn kerelaan sy sndiri...........
  • jangan MENAGIH SIMPATI pd sy....... sbb sy mmng x simpati pn....... sbb manusia yg suka nk mntk simpati nie selalu nye just nk mengharapkan org lain je tnpe berusaha mengubah naseb sndiri...... so avoid that...........
  • and the important thing that i really2 dislike is org yg suka nk ugut2 aku.......owh SGT2 benci n x suka............ what the point nk buat mcm 2.....pade hal bkn die wat btl2 pn......sj nk bg kite bg perhatian or beri ape yg dia nak............WTF......




so awk2 sekalian,  pk dululah b4 nk kwn ngn sy....... bnyk syarat2 nie........ mmng nmpk senang tp susah jgk nk ikut................hahahahaahhhaaahhahahahaahaha....... 



Tuesday, October 26, 2010

exam month

so bile dh start exam berbagai bagai lah ragam yg dapat kite lihat disana sini...... ade yg memulaukn diri, memencilkn diri dan x lupe jgk ade yg sedikit sewel dan biol........ itulah ragam2 anak2 muda dan mudi zaman skrng......... bg aku pulak final is the worst n horrible stage untk aku hadapi keadaan nie........ mstilah......everything kne cover n hafalize.....owh 1 bnde yg aku plng2 xminat wlu pn aku skrng nie dh final year kt uitm nie......... 


so bermula dgn keadaan yg x berape nk ok.......aku pn perlu lah bersedia untk 'berperang'..... yes.......sgt menghibakan hati apabila aku mula membaca n sepatah halal pn aku x phm n xthu.....mcm x pnh dtg clz gamak nye......... itulah slh 1 contoh subjek yg aku x thu ape sbnrnye.......owh CTU......


tp xpe dgn berbekalkn smngt waja jadi diri yg kuat (cewah) aku pn kebalkn hati untk trs menyelak dan menyelak dan menyelak smpai aku phm sikit2........so wat la note skit......(bru nk wat note?)  



keadaan ni berterusan agak bebarapa jam......wah sgt kusyuk aku time 2...........btl2 struggle nie....... (btl ke nie)..... pd ketika ini dewa rajin msk dlm badan aku....... hahahahahahahaha


dan makin lama makin tertunjuk dan tawadu' gaya aku nie..... owh pd ketika ini keluar lah dewa rajin dr tubuh badan ku....... dan mata ku kian tertutup......dan yg pelik nye bile aku ttp je buku mata ku yg dulunya layu kini besar.........


tgk 2 siap besar lg mata aku nie....amboi2........ syaitan nie sgt jahat....... mmng la....kalau x jahat 2 bkn setan la.......hahahahahaha
so kesimpulan nye aku trs lah tutup buku dan memulakan proses menyakat jiran tetangga......... rs 1 kepuasan yg teramat sgt apabila mereka menjerit2.......... irama yg sungguh menenangkan.........





Thursday, October 21, 2010

suatu petang yg mendamaikan

Taman Rekreasi Gunung Lang terletak di Jalan Kuala Kangsar bersebelahan dengan Lebuh Raya Utara Selatan. Gunung Lang berlatarbelakangkan pemandangan semulajadi yang terdiri daripada hamparan bukit batu kapur dan tasik yang menjadi daya tarikan utama pengunjung dari dalam mahu pun luar negeri. Pembangunan seluas 28 hektar ini melibatkan kerjasama di antara Majlis Bandaraya Ipoh dan Jabatan Lanskap Negara pada tahun 1999. Daya tarikan utama taman ini ialah hamparan bukit batu kapur dan tasik yang belum diterokai. 

so pd 20-10-2010 tercapai la impian aku nk ke gunung lang nie......wlupn pd awal nye aku plan nk g ngn org len tp xpelah lah g ngn housemate pn best jgk....... before smpai gunung lang nie excited gile sbb dlm pale otak nie punye la pk tmpt nie best gile2........ 


then bile dh smpai kiteorg jln2 je dlu....... tgk ikan yg gemok2 kt  dlm tasik....mne x gomok nye asek kne bg mkn je........ hehehehehhe.......time 4 nek boot........tiket berharge 3 hengget  untk pergi dan blk...... so excited nie......kt ats boot poyo je kne  pkai life jaket sgale bgai...mcm le jauh sgt....... but suke nek boot.....sonok je.......




kami pn menikmati lah pemandangan yg bg aku agak cantik lah......sgt nyaman n menyegarkan  lah......tp bau tasek nie x bape best......bau ikan....... hahahahahaahha........dr jeti nk ke  pulau rekeasi ade la dlm 10 minit gitu...... xde jauh mne pn.....dr jeti pn dh nmpk pulau rekeasi 2........ but aku suke sgt2 gunung batu kapur kt sini......cantik n smtime menggerunkan........kalau nk thu area2 ipoh  nie bnyk gunung batu kapur........


hah....nmpk x....... if dlm pic nmpk nice gile the real msti la cntk......mmng cntk sgt....... so bile dh smpai pulau rekeasi we all pn mule lah jln2.....ade 1 bnde yg plng2 aku x gemor bile smpai sini is ade monyet or kera aku pn x thu.....x suke btl....dh la x tkt ngn org....ade ke nk men kejar2 ngn kiteorg....... ish menci btl.....mengganggu kami nk ilang kn stress ke....aduh2.......... 


before explore we all amek gmba dulu....nnti monyet kacau trs x leh amek pic lg.......
kwsn pulau rekeasi nie agk bsr la jgk....n agk pnt la jgk nk tawaf 1 pulau nie......tp kami berjaya la jgk........  jln2 smbl bergambar......owh mmng menyeronokkan..........kami nmpk ade mini zoo kt sini...... ade ostrich, rusa n rabbit.......... ostrich 2 sgt aggressive mcm xpnh nmpk org.....asek nk patut je keje die....pdn muke kene kurung....... tp best gak kn kalau leh nek die....heheehheehehe....crk pasal ke syeda????? hah hah hah hah hah..........


 hmmmmm 4 me m'bzr je wat rumah 2....... dlm umh 2 dh reput2 dh....dh jdk umh anai2 dh....ape ntah motif wat umh 2 kt tgh2 utan nie...... kalau nk wat chalet i dont think ade org nk rent that chalet coz tmpt nie sgt menakutkn bile mlm.....siang2 pn sunyi gile...... byg kn la tgh tdo ttbe ade gajah ke rimau ke bg slm.......uhuiiiiiii takut mak.......... x ckp tanah nk lari.......


so tibe lah mse yg di tunggu.....pulang lah........ boring je kot......nsb bek tmpt cntk..... tmpt nie nk wat photoshoot sesuai la.......

so bg sesiape yg blm dtg lg sila lah jejak kn kaki anda ke sini.....untk kwn2 uitm ku......sblm kite grad nie mari la kite tour 1 perak nie abs2.....nnti dh grad dh x g dh perak..........hah hah hah hah hah hah hah......

next destination will be at Gua Tempurung n Kellie Castle......... coming soon.....but not soo soon....next sem mybe........









Tuesday, October 12, 2010

ketua kelas k kura2

Would you just listen and please don't say a word, just yet,
I'd like you to think back to the very first time we met,
How you felt around me? The memories we shared,
And just remember that once upon a time, you really cared.

Now think about how we parted, and how much I cried,
But please don't speak, remember that I never ever lied,
That I told you the honest truth about why we were to split,
But now I'd like you to know that my heart broke bit by bit.

The pain was deep, unbearable and painful, for so many months,
I'll never forget all the sadness, all the uncontrollable tears,
Slowly I am rebuilding my life, I am content with what I've got,
And although it is hard I am beginning to forget what I have not.

You were a special part of my life that I will never forget, 
A part of my life that broke my heart, but that I don't regret,
You gave me some happy memories that I'll keep in my heart,
Although sometimes I wish that you and I didn't have to part.

You were my first love and my true love, that will always be so,
After all of the heartache, sadness and never ending pain, I know,
You and I had something special and that will never change,
Because I love you and loving someone else will always seem strange.

Would you just listen and please don't say a word, not ever,
I'd like you to remember that once upon a time, we said forever,
That I had hopes and dreams, that I was the one who threw them away,
And this is something I will always regret until my dying day


Sunday, October 10, 2010

To Encik Husband



En. Husband sy nk WEDDING GOWN mcm nie....... mne 1 yg sesuai dgn sy....????


        

atau pn yang ini......sy suke design nye.....nmpak classic.... tp sy tkr red color......skit2 je la.....


hah......ini HAIR DESIGN sy nnti ok..........En husband jgn marah sy plak kalau sy x nk pakai tudung......




saya sgt suke HIGH HEEL yang ini.......En Husband blh crk kn????



ini plak BOUQUET untk sy pegang mase kawen nnti.....

sesuai x En.Husband???


hah.......and nie yg plng penting skali.....kalau xde yg nie rse mcm x lengkap........ tadaaaaaaaa......CINCIN NIKAH saya dari En Husband......
sgt simple n bnyk diamond..........

hah.....untuk majlis potong CAKE  nnti sy nk potong cake mcm nie jugak.......... so to En Husband tlng la crk kn @ buatkan.......:-)
nie adalah BAJU NIKAH lah....pasti nya sy pilih pakaian yg paling sopan sekali...... sopan x kalau sy yn pakai......En Husband suke x???? En Husband cube byng kn yg warna biru 2 jd warna merah ye......sbb sy nk tkr biru 2 jd merah......


and the last thing that i need to request to En Husband is our PELAMIN.......


so lengkap kah majlis kite ye En Husband........ en Husband jgn risau sy akn urus kn sume nye...... En Husband hanya perlu hulur duit je......senang kn......lalalalalallaala
selamat mengumpul duit kepada En Husband.........
 owh ye barang2 hantaran nnti dulu ye............ sy belum pk lg.....sabar ye En Husband........












hidup ---------> Mati

 impian hidup aku:

dlm perut
bile lahir nnti aku nk jdk baby yg sgt comel.......



baby
aku nk minum susu bnyk2 

kanak2
aku nk main puas2....aku nk mainan bnyk2......


time skolah rendah
aku nk jd doktor pakar mata...... (tp blm2 dh rabun...hahahaha), aku nk jdk pndai......aku nk jdk budak comel......

time skolah menengah
nk dpt bf hensem.......kaya...... baik..... nk ade rmai admire...... nk beli sume brg2 branded....

time matrik
nk pas exam kt matrik sbb susah....... nk kawen ngn dia...... hahahahahaha...... nk msk U....xkire la wlu ape course pn........


time U
nk pas sume exam sbb xnk repeat....... nk abs kn round 1 perak dlm se 3 thn........nk grad ngn pointer 3.0 n above......nk shopping.......




bile kerja
nk keje yg gaji bnyk....nk beli kete....nk beli umh.....nk g round 1 malaysia........1 bln 2 kali g vacation.....crk duit nk kawen.....(gatai)

bile dh kawen
nk g honeymoon kt Pulau Sipadan and Venice.....aku nk rumah yg x kck sgt n x besa sgt......bsr2 ssh nk kms......nk husband yg phm aku......nk wat semua keje same2........wat keje umh same2, jln2 same2..... tgk tv same....mkn same2...... sume same2.......nk husband yg xkn mebduakan aku wlupn time 2 aku x blh bg dia anak....wlupn time 2 aku dh ilang upaya........wlupn aku dh buruk n xcntk......




bile dh tua
aku nk duduk dkt pulau or kt tanah tinggi...... wlupn dh tua aku ttp nk jln2 pimpin tng ngn suami aku....... aku ttp nk buat everything same2.......nk mati dlm keadaan yg beriman.....aku nk mati dipangkuan suami aku...... aku nk mntk maaf kt suami aku sblm aku mati.......so mesti la aku yg nk mati dulu dr die..... dh sampai aku mati ku ttp nk jdk wanita tercantik dimata die......wlupn time 2 gigi aku dh xde sume.......





 
     so sweettttttttttttttt
        









Saturday, October 9, 2010

tak mungkin sebab rindu

Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

why i should feel this feeling.......