Tuesday, August 31, 2010

instant noodle

hmmmm nk cite psl megi plak...sbb td bru je aku megi..... lapo le kwn2 oi..... mklm la td x berbuke kt umh.....berbuke kt tmpt yg aku g seminar td......

so!!!  ape itu instant mee???? 
according 2 wikipedia, instant noodles are dried or precooked noodles fused with oil and often sold with a packet of flavoring.  dried noodles are usually eaten after being cooked or soaked in boiling water for 2 to 5 minutes, while precooked noodles can be reheated or eaten straight from the packet..... 

dlm bahase melayu nye mcm mee yg dh dikering kn ade la die tmbh bhn2 smpingn sket...n slalu nye kalau korang beli megi msti ade perencah die kn....hah 2 lah die.....

hmmm kate og x elok mkn megi....my mum pn said that..... why???? ntah la if u all nk thu search je lah kt google.... mcm2 ada...... mcm2 org ckp sume nye bad thing la.... mcm kalau slalu mkn megi, long-term effect nye kite leh kene brain cancer.....huhuhuhu....takut..... org kate lg kalau bnyk mkn megi leh cpt lupe..... bodoh lah....bg aku kalau dh kalau mls mmng la bodoh....... hahahahahahhaha......mcm la aku nie pndai sgt.....huhuhuhuhu......

ok...ape2 pn up 2 korang la nk think yg mcm mn about INSTANT NOODLE nie..... sbb instant noodle nie bkn yg memberi ksn sampingn tp die nye perasa 2 hah..... so pas nie kalau teringin nk mkn megi, wat la rencah sndiri....ala bkn ssh pn..... sonang je....lg sedap ade la...leh la tmbh sosej ke aym ke sayur..... hmmm jdk mknn berkhasiat lg tuh.....hmmm yum2..... mcm sdp la plak.....

ok sekian sj cerita megi dr sy..... sekian...











Monday, August 30, 2010

cinta dan sayang????

ape itu cinta 
and 
ape itu syg
it's complicated bak kte aina.....
tp ali plak ckp cinta 2 level nye lbh tgi drpd syg.... 
zue plak kate syg 2 anda sanggup buat ape sj untk psngan anda cinta pulak anda sanggup berkorban demi org yg anda syg....

bg aku pulak, mcm mane aku mendefinasikan CINTA dan SAYANG????

SAYANG bg aku adlh menjaga psngn anda dgn nyawa anda sendiri..... sbgai contah la kn....korang sayangkn sesuatu brng....barang berharga yg limited edition nye la kate kn....so ape korang wat????? msti korang jage dgn sepenuh hati kn..... hari2 tgk keadaan die sama ade ok ke x ke, senget ke x, berhabuk ke x, kotor ke ape........ rite..... itu lah SAYANG.... same la jgk mcm sesame manusia.......bile kite syg somebody 2 kite akn jage die...kdng2 2 smpai snggup gnti ngn nyawa sndiri....... syg kn sseorg 2 bile kite care everything psl die.... 


hurm ape pulak cinta erk????
CINTA....
bg aku cinta 2 is smthng yg kira rase.... instinct kite about somebody..... when we CINTA some1, we can feel it....so CINTA nie is more 2 feeling la..... bile kite dh CINTA kn some1 automatically kite akn SAYANG kt some1 2......am i rite.... hurm........so conclusion nye bile kite CINTA kn ssorg 2 kite msti akn SAYANG kn die.....BUT SAYANG x semesti nye CINTA......

tp bak kate fath "sempurnakan cinta dan syg dgn Allah,pasti cinta dan syg dgn manusia akan bahagia dgn sempurna jgk"......yes itulah yg sebaik nye......

   



                                       


Wednesday, August 25, 2010

~guilty~

wednesday
25 August 2010
15 Ramadhan 



hey......
tension sgt ari nie..... tekanan perasaan kate housemate aku.....kenape????? ntah la..... mybe bnyk sgt yg terpendam dlm hati nie....... x thu nk luah kn kt sape........ kwn ramai tp aku x blh nk share ape2 ngn dieorg.....why???? bkn dieorg x ckp baik tp aku x selesa....even ngn best aku pn cume ade certain2 thing je yg aku share........ aku xreti nk share everything ngn org len.....even ngn org t'syg pn...... org t'syg????? hmmm dh xde dh....... 

die ckp die g jmpe dktr td...... high blood pressure...... cian die....sume sbb aku....rs bersalah nye....... aku punca segala gala nya...... aku nie just bwk nsb malang je dlm hidup die..... malang ke aku nie...... ya allah....ape yg aku kene buat nie...... aku x blh penuhi permintaan die....... aku xnk lg enter to love world........sakit........ sakit sgt....... lelaki........ is it all the guys mistake???? hmmmmm kalau tnye girl they will say yes but if ask boys they will denied it...... hmmmmm 

ari nie die post die ckp die very2 sad.....aku teringin sgt nk thu tp aku xblh kacau die dh....... die xnk kn sume 2..... hish menyebok je ko nie syeda......xde kene mengene ngn kau pn la.... dh2 xpyh bz body....die x suke....... tenang lah kamu....... insyallah esok lbh membahagia kn kamu..... amin....... 

sori sgt pd semua yg terase ngn aku..... aku x thu..... dlm sedar n tnpa sedar aku ade skt kn hati sape2....sori ssgt......aku nie pn manusia yg x lps dr wat slh....manusia yg juga ade perasaan marah, sakit hati, sayang, rindu, and mcm2 lg lah.... argh!!!!!!!!!! knpe ngn ko nie syeda..... ape hati ko dh wat....knpe hati ko leh tercuit dgn kata2 die...... i think he is sweet talk nye type lah..... ahhhhhhhh i got 2 stop here...... x blh tls pnjng nnti bnyk rhsia terbongkar....ahhhh malu sy nnti......... ok sekian






Tuesday, August 24, 2010

love the way u lie

24 August 2010
tuesday
14 Ramadhan


argh ngntk nye sy...... poning kepale den nie ha....tdo pn 2 jam dh nk kene bgn..... aduh.....x lrt2...... aku nk tdo lg..... tp terpakse bgn..... clz....yeah research clz...... owh...... 2 hour i stayed at comptr lab then go back home and sleep......owh sooooooo good..... but after about 2 hour i hv a clz again...... n after that break for 2 hours and continued umtil 6 pm......

today i choose chicken rice n asam boy water...... i bought satay but it is not delicious n that taste feel so bad...... erkkkk say no to that stall........ hmmmmm after breakfast, i'm just wasting my time.....huhuhuhu

lps mndi kene la brainstorm nk wat proposal..... aiyaaaaaaaakkk..... dh la aku ngh tension pas 2 nk pk2 plak.....aduh....... setan gondol!!!!!!!!!!! i hate u....... sume sbb ko..... knpe la aku xleh lupe ape yg aku nmpk td...... gondol btl la....... ape sbnrnye yg kau nk show sgt kt aku hah???? WTF....!!!!!!!! kalau kau rs aku heran sgt ko blh blah lah...... aku bnci org mcm kau....benci....!!!!!!!!!!!! 

hati tenang lah kau wahai hati.....cuba lah ubat hati mu itu...... jgn terlalu ikutkn perasaan..... tp aku dh x thn......aku benci dgn lakonan pelakon tuh..... knpe la die wat mcm 2 kn...... ape yg die nk tnjk nie...... honest lah......aduh....aku x suke lah mcm nie....... x suke la mara2 nie....nnti cpt tua n cpt mati..... aduh.... xmau lah........ tlng la....... stop pretending.....argh......!!!!!!!!!!!!!    

dh la bln pose nie....sj je nk bg aku memaku hamun org.....aduh kurus pahale pose aku.... hish....nnti raye jenuh plak nk mntk maaf...... aduhhhhhh duh duh........ x tenang nye hati aku..... ape sume nie???? ape??? permainan apakah ini?????  sakit nye hati tuhan je la yg thu...... so drpd aku dok maki org 2 lg bnyk bek aku g tdo.... mudah- mudahan  esk akn memberi 1 sinar kebahagian, ketenangan, dan ketenangan hati untk aku.....amin...... 
sekian..............

Monday, August 23, 2010

xbest

23 August 2010
monday
13 Ramadhan


hmmmmmm ngntk..... rs nye sem nie is the worst part selame aku betape kt uitm nie.....adoyai...... pnt2....
so what is our topic today...... kalau semalam aku terasa hati hari ini aku suka hati..... kenape???? sbb nya aku dh mls nk amek port lg dh...... biar lah die nk wat pe kt aku pn....... kite bkn ade pape pn... tol x....hehehehehehehehe........ so starting from now i just follow the flow je....... xnk dh pakse2...... nk wat pe???? bg org rimas je....... haish bwk la buang perangai queen control kamu 2 oiii.......

so today nyer citer biase2 sj....... xde ape2 yg berubah.......assngmnt ttp jgk xsiap2 wlu pn dh beberapa mlm tdo 2 jam je.....aduh.....jdk panda girls aku nnti....... hehehehehehehehehe.....abs lah....siape mahu kawen ngn sy nnti..... i dh nk grad dh nieh...... aduh.......hehehehehehe (gatai)....... lalalalalalalla

2 lah mengikut kajian remaja yg seusia ngn aku akrng nie sudah mempunyai kecenderungn untk memikirkan tentang perkahwinan....... yela wlu pn blm mmpu dr segi economi dan kematangan tp sifat gatal n merenyam mereka tlh mengatasi segala nye.......hahhahahahahahahahaha....... sy pn same jgk....dulu la....tp skrng nie rs mcm xperlu lg kot pk psl kawen nie......ade jodoh untk kite rs hidup berrumah tangge ade la....lau xde nk wat cam ne...... ceh....... putus asa kah aku nie....... nnti msti mr.A ckp mcm "xsuke la org yg cpt putus asa nie" (ajuk2 die ckp) lalalalalalalalala....jgn mare.......



hmmmm aku dh thn dh nie........ ahhhhhh ahhhh ahhha ahhhh sangap je nie...... tmn sekatil ku tlh lama menunggu....dr td die asek menggoda aku dgn bermacam2 gaya....... hehehehehehehee sekarang nie aku akn terkam same die....... tunggu sy BEABEAR ku syg........

sekian

Sunday, August 22, 2010

terasa hati

sunday
22 August 2010
12 ramadhan 



hmmmm terase nye......die marah aku....smlm mara ari nie nk mara lg..... hmmmm asal die asek nk mara aku je..... hmmmm xpelah....xnk ckp lbh2 lah..... diam jelah...... xmau dh kacau die..... nnti die mara...... x mau dh tnye die.....nnti die mara...... xmau dh ckp ngn die....nnti die mara lg..... arghhhhh sume nk mara....ntah pape ntah....... 

mak slalu ckp  org lain xkn jg hati kite melainkn kite sndiri yg jg hati kite drpd di sakiti...... btl mak ckp 2..... abah plak ckp jgn terlalu cpt percaye pd lelaki yg hanye manis di mulut tp perbuatan and perangai masam dan pahit....... hmmmmmm dlm dunia nie mcm2 jenis org ade upe nye...... xpelah nie slh 1 experience bg aku untk bljr menjadi seorng yg dewasa....... masih bnyk lg bnde yg perlu aku pelajari...... 

slh aku ke kalau aku nie myebabkn org marah???? slh aku ke kalau aku nie myebabkn org len merana???? slh aku ke kalau aku nie menyebab kn org len hilang semangat.....????? sume 2 slh aku ke????? 

hmmmm bile nk blk s.alam nie....rndu kt zaquan..... msti die comel sgt..... die je blh yg hepikn aku skrng nie..... knpe sume org wat aku sedih....????? sbb aku nie x lyk di lyn dgn elok...... hmmm lg 12 hari...... 12 hari dr skrng aku x thu la ape yg akn aku rs nnti.....seronok ke sedih ke kecewa ke..... hmmmm ntah la..... afnie kate kite x blh terlalu mengharap sbb nnti kalau x kesampaian sakit tau...... hmmmm baik lah....syeda ikut ckp afnie...... hmmmmm :-).....

fikiran aku nie blm matang lg ke????? knpe org asek marah dgn sume tindakan yg aku buat????? sume nye x kene.....ape slh aku nie????? knpe sume nye x kene???? ish pnt la bersoal je....xde pn berjawab......hehehehehehehehe..... tawa nie pengubat segale penyakit hati tau..... senyum 2 sedekah....tp senyum skit2 dh la....jgn smpai ade yg tergoda sudah la......lalalalalalalalalala.....

hmmmm mcm bnyk merepek je kali nie..... ntah lah fikiran aku serabut...... xblh nk write dgn btl..... bnyk sgt persoalan yg ade dlm kepale otak nie..... berselirat je.... alangkah best nye dpt g lumut....walau pn laut nye x bape nk cntk at least dpt tgk laut....tenang sket rasenye...... hmmmmmm nk stop dulu lah...... out.... 
sekian

Saturday, August 21, 2010

~new life begin~

21 August 2010
Saturday
11 Ramadhan 
Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih


Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti


Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan


hmmmmm rs missing sgt mlm nie....btw aku kn biase diri kn untk sume nie..... hidup baru aku je nk bermule....aku kn kuat..... lg pn aku yg nk kn sume nie berlaku so aku x blh la lemah..... nie untk kebaikan aku jgk...... so today aku bnyk menung je...... i really need someone......hmmmm bnyk sgt yg terpendam dln hati aku tp aku x blh nk cerite kt sini sbb aku xnk dh org len thu ape yg aku rs....... untk ape kn????? lbh bek aku sorang je yg thu....aku pnh dgr ade org ckp makin bnyk org len thu psl kite makin bnyk lah kelemahan kite terbongkar..... so it better to keep it in your heart....... btw for today nothing interested that i can tell here...... everything is normal...... cume hari nie aku sendiri je.....2 je yg membezakn today n yesterday....... 

hari nie dr siang td asek menangis je..... hrp2 x btl pose....biar lah aku nangis 4 the last time sbb lps nie aku xnk nangis dh..... mak ckp aku x cntk kalau nangis......hehehehehehhe.....cheer up dear...... after i meet a number of guys i can conclude that they have one similar attitude...... exactly same......  mereka hanya thu meminta maaf bile melakukn kesilapan....yes mmng bile wat slh kite akn say sori tp kalau slh 2 dh berulang ulang kali they wat perlu ke kite maafkn lg or give them a chance???? kalau pmpn nie hati konkrit bole la..... hmmmmmmmm xpelah i hv learned something through experience....... hopefully it will guide me to more careful in future....... 

 skrng nie insyallah sy bahagia ngn hidup sy tnpe sesiape pn.....sy ade kwn2 pmpn sy and yg plng pntng sy ade fmly sy.......... sekarang nie sy dh dpt kebebasan yg sy nk dr dulu lg....thx sbb lps kn sy....insyallah sy akn jage diri sy baik2.....awk jgn risau ye...... kalau one day nnti awk dh jmpe pengganti sy, text me k..... sy nk tgk awk hepi..... sy thu sy slalu wat awk susah hati....awk ckp sy ego..... tp sy msti pertahan kn ape yg sy nk slame nie...... hmmmmmmm bnyk nye merapu syeda nie...kate td xnk share pape kt dlm hati 2....hehehehhehe.... xpe2 skit je nie........

hmmmm tonight i found smthng....smthng yg aku x duga kn....rupe2 nye die dh ade................... hmmmm knpe die tipu aku???? xpelah aku pn tipu die jgk...... hmmmmm sedih je tgk bnde 2 td....... tp ape hak aku nk rs mcm 2???????????!!!!!!!!!!!!!! kau bodoh syeda!!!! stupid!!!!!!! idiot!!!!!!!! ya allah apakah semua nie...... i think i should stop here before everything inside my heart i write here...... hmmmmm so gud nite...........

sekian...........

Wednesday, August 18, 2010

~exhausted~ fuhhhh

wednesday
18 August 2010
8 Ramadhan


hmmm today i'm very tired...... i have many assgnmnt line up for submit within this week...... ohhhh god....help me........ this sem is the busiest sem.....huhuhuhuhuhuhuhuhu.....suke2 ati je reka ayt english 2 kn....lalalalala.... hmmm start ngn waktu pagi lah....



230pm
smpai2 umh trs tlng nad wat puding untk dibawa ke rumah shima untk mjls berbuke puase...... hmmmm hari nie dieorg msk mihun sup.....nsb bek x msk kari....i know dieorg sume syg aku that y la dieorg x msk kari....lalalaalallalalala....air cincau pn dieorg x jd wat.....hahahahahahahaha....syg la korang.......so lps siap wat puding 2 aku brg2 la......  xlame pas 2 aku ttdo lah..... ingt kn xnk tdo tp t'lelap jgk akhir nye....... hmmmmm dlm kol 7 bgn mandi n siap nk g umh shima....... 

8 pm
smpai umh shima trs serbu makanan la...... mihun sup......aku amek mase yg sgt2 lame untk menghabiskan semangkuk mihun 2....dr start smpai mjls abs..... huhuhuhuhuhuhu......kiteorg sume nie blm lg jdk bini org n blm jdk mak org lg....so blh la dimaafkan n blaja lg....practice make perfect rite???? after kenyang melantak kami pn blk la......hmmm part nie la yg x suke nie.....part kne wat assnmngt.....

10 pm
tugas: siap kn CTU sbb nk submit esk..... bkn x siap sume pn ....just nk touch up sket2 je...... tp take time la jgk....sbb ostad 2 bnyk songeh.....tiap kali wat assngmnt CTU nie mmng mencabar tahap keimanan btl la..... kalau x kuat iman mmng dh lame kite org g serang ostad 2 dh....nsb bek la dpt b'sbr lg...bnyk btl hal nye.....mengalah kn subject core plak....subjek core pn x mcm nie...... aduuuyaiiiiii......... stress stresss. stressssssssssssssssss........................ keseluruhan nye ari nie sgt2 sgt2 la pnt..... nsb bek x pu**a....tetttttttttttt.......hahahahahhahahha......


hahaahahahahahahaha.......die pn tdo awl ari nie....... hmmmmmm bgs lah....xde lah die streessssssss ngn perangai aku nie...... sian die.... hahahahaahahahahha..... aku rs mcm aku bnyk skt kn ati die je......tp kalau nk ikut kn die lg bnyk wat aku makan hati berulam jantung,limpe,paru2 n segala bagai........hmmmmmm slh siape?????? walau ape pn aku ttp rs aku yg slh....x elok kn slh kn org len.....kite pn bkn perfect sgt........ 

hmmmmmm dh la pnt la membebel nie.....mata pn dh ngntk sgt....nnti x sdr plak kol 4 esk pagi....

sekian........

Tuesday, August 17, 2010

~sedih~


wednesday
17 august 2010
7 ramadhan


hmmmm nk tls ape erk...... ok lah....ari aku rs ngntk sgt...ms kt clz research td aku ngntk gler.....lps clz trs blk umh....smpai umh dlm kol 10 pas 2 trs tdo...... on9 jap....sj la mn la thu die on9 ke....tp x pn....hmmmm so aku pn ttdo....sdr2 dh kol 12 lbh...opppsssss t'lajak kereta leh undur terlajak tdo mmng kene ponteng trs lah....so aku ponteng clz cik addin (lec baru) 2.....hehehehhe slamber je....da la ari nie keje continue die nye quiz yg x abs ari 2....hehehehehehehehe....xpe2 cik addin bek....die msti ksk aku jwb esk nye lah...... so kol 4 bru g clz mndrin. 

mlm td g buke ngn kwn bru sy....die blnje.... hmmmm lps mkn td trs blk umh n wat assngmnt skit2......  perasaan aku huru hara pn leh je lg stdy...... hati batu ke aku nie...... mak aku ckp aku nie krs kpale n hati batu...... btl ke?????? hmmmmmm ntah le.......

td gado lg ngn mr.X.........sakit je ati aku nie.....sume hal aku kt fb die nk nyebok.....aku x pnh nk nyebok fb die......pas 2 bile aku dh marah bru la t'hegeh2 nk pujuk....ingt aku nie ape.....dh wat aku mara pas 2 senang2 je nk aku maafkn die......blh blah........laki mmng sume nye same....asek nk skt kn ati pmpn je...... xpyh kawen ngn pmpn lah kalau g2......dulu die nie xdelah mcm nie..... xdelah nk nyebok2 ngn ape aku wat.......die biar je aku nk wat pape pn.......adoyaiiiiiii....... susah btl lah kalau dh ramai peminat nie.........hahahahahahaha...perasan plak kn...... k lah......tgh sedih2 pn sempat lg gelak2....yelah kalau bkn aku sndiri yg ceria kn diri aku nie sape lg......haiiiiiii sape la yg blh buat aku bahagia kn....... siape org 2.........hmmmmmm mane la prince charming aku nie..........nape lmbt sgt muncul......... lagu kt bwh nie aku dedicate kn untk my future prince charming...... hahahahahahha


Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu


sekian...........................................



Monday, August 16, 2010

~~~~~~~~~~~~

monday
16 august 2010
6 ramadhan

7 am
early morning i woke up....... only 1 reason....... sbb nye nk g clz sbb today is monday not sunday ok..... hmmmmm xbest.... aku x suke monday...... liat je nk bgn..... tp kuturut kn jua....hahahahahaha...mndi2 n about 750 am berangkat lah aku ke uitm dihati ku yg x bape nk jauh dr umh ku ini......

at uitm...
dr.loke xde ari nie...yahoo messenger....hahahahahha tp x blk umh pn sbb kene siap kn assgmnt project... gler ah...nk submit ptg nnti pg  2 bru wat....mule menggelabah nk tiru org len punye.... tp last2 aku n group aku wat sndiri je tau..... x men la tiru2...blm tntu dieorg nye btl lg kn....hmmm so pulun lah wat stdy case 2 same2.... so betape lah aku n kwn2 kt lab 2.....lalalalalala.... dlm kol 11 start clz HRD plak..... clz yg plng2 boring dlm hayat aku..... aiyoooo mcm mane mau final nnti kn..... argh nanges aku...... sem nie ade 2 subject yg mencabar akal n fikiran aku.....IBM ngn HRD nie.... hish.... dua2 xde kene mngene ngn OM...... sh*t......ptg plak clz project.... tp ari nie ade quiz.....hehehehehehhehe. abs clz aku g tlng nad n lec aku gntng bendera kt area OM...... buang tabiat ke syeda nie.... xpnh2 participate in any event or keje amal then ttbe ari nie jdk bek plak eh....... xpe lps nia aku nk tuntut kt abam sijil.....MOFYS kene bg sijil penghargaan jgk tau.... abam 2 sbnrnye president MOFYS.....2 name mnje die.....lalalalalalla....smpai 5 lbey jgk la.....abs2 trs g bzr beli mknn...... time 2 ujn renyai2 x phm bhse skit..... sbb bile dlm kete die x lbt tp bile dh kuar kete lbt plak..... hish men ujn plak aku ari nie....tp best jgk sbb da lame x melakukn hobi aku yg 1 nih.....huhuhuhuhu....

7pm
smpai2 umh trs ter collapse.....menu berbuke ari nie nsk dagang n ikan msk kari..... aduhai.... nie yg aku x gemar nie..... aku ingt die msk gulai rupe2nye kari..... so aku mkn ikan die jelah....kuah kari 2 awl2 aku tolak tepi...... takut nk mkn..... aduss nie yg aku x suke nie.... nie bru mkn ikan yg dh celup kari blm mkn kuah kari lg....... perut ku memulas2.....arghhhh sakit..... xmau la mkn lg any bnde yg berkaitan kari...... sakit teyot......tolong sy...... kari jahat.......hehehehehhe.... smpai skrng skt teyooot plus poning pale sbb kene ujn....nnti sblm tido nk mkn ubt dulu...... bek kn sy....syeda cantik mmng bdk bek...... cume ade certain2 org je yg ingt syeda nie jht sbb die kate syeda nie nk main kn ati n perasan org len....... hmmmmmmm sedih je dgr ayt 2..... tp nk wat cam ne kn..... kite x blh hlng ape yg org len pk.....btl x....??????? 

12am
sudah mlm la...... overall ari nie rs pnt sgt2..... x thu sbb ape......mybe pose kot....hahahahahahahha...... hmmmmmm k lah nk stop dh....sbb mate dh ngntk n pale pn dh semakin pening.....adussss teyooot jgn wat hal ea....syeda nk tdo nie.....k bye....
sekian...............     

Sunday, August 15, 2010

~lonely~

sunday
15 august 2010
5 ramadhan

hmmmm today x bape best sgt.... mood aku tgh x ok dr pg smpai skrng..... kenape????? ntah lah..... so ari nie aku kembali pulang ke SI untk menerus kn hidup aku di uitm terchenta nie..... dr umh hawa td lbh kurang kol 11...... so for the 1st part aku yg kene drive dulu...nad n hawa mmng dh out awl2 sbb they all dh drive ms g.... so aku drive td dr PB smpai ke KK..... so 2nd part pika plak take over..... n aku x blh nk tdo sbb pika bwk mcm kt litar sepang nu ha....dh la jln mmng bengkang bengkok..... pergh pening gler..... nsb bek bln pose kalau x aku dh p beli asam kt nettonas dh...... nk beli bole tp malu la kn..... huhuhuhuhuhuhu.....

so lbh kurang kol 12 lbh we all smpai kt umh SI...... smpai2 trs on9 smbl nk tgu mate ttp.... ttbe mr.A msg kt fb.... ade ke die tnye aku mara die ke x?????? ish dh thu lg mau tnye.... geram je.....rs nk flying kick je..... tp bile aku pk2 kn blk sape aku nk mara2 die....ape hak aku nk mara2 die....  chat2 ngn die smpai la die kate nk g stdy....so aku ye kn jela....xkn la nk halang kot....hahahahahahaha....kang nangis2 plak die xdpt jwb quiz 4 the whole this week....cian2.....hehehehehhehehehe....rjn die stdy kn....bwk toyol sudah...... ape la bdk baik nie......hmmmmmmm lps 2 aku trs ttdo smpai kol 6 kot....smpai kn nk mkn meggi pn terlupe.....hehehehehhe opsss......phm2 jela ye..... bgn2 trs g bzr....crk mknn....lapo siot.... so kt bzr aku decide beli nsk lemak jelah n air soya........

time mkn td ttbe rs hilang slere....... so nsk lemak 2 x abs pn...... knpe????? again.....aku pn xthu...... hmmmm  nk stdy xde feel, nk wat assgnmnt xde feel....aiyoooo knpe la dgn kamoo nie rasyedah cantik oiiiiii....... come on....... smngt skit.....hahahahahahahaha....... td pas mandi mkn2 skit......als perut...... then skrng nie spatut nye aku kne stdy tp aku g tls blog nie smbl tgu org 2 on9..

sejak kebelakangan nie perangai mr.X len mcm je....die  mcm beria2 nk amek ati aku.....lps kite korang gado bsr mse tgh cuti sem dulu kami dh x closed dh..... slalu gado smpai aku pn dh bosan...... tibe2 skrng nie bile die tgk aku mcm closed ngn mr.A n kwn2 laki aku yg len die mcm try nk amek ati aku blk...... bg aku plak aku still xdpt maaf kn ape yg die ckp kt aku ms cuti sem dulu....nsb bek die ckp dlm phne kalau face 2 face agk2 nye dh lame ade org kene flying kick ngn aku.....ish geram+marah+sedih+sakit ati sume la ade..... tp skrng nie nape beria2 nk amek ati aku blk.....????? wlu pn mulut kate ok tp hati aku still xdpt lupe lg ape yg jdk dulu.........knpe die mcm 2 erk???????? tlng la jwb.......

hmmmmmm esk aku ade quiz tp aku leh lg syok2 tls blog nie..... ape yg best ntah..... ntah le...... mybe release skit kot beban akal n fikiran aku nie........ dh x serabut just kusut skit2 je.....huhuhuhuhuhuu.........btw..... i think i need to stop here....... sekian............ 

Saturday, August 14, 2010

weekend






sabtu....

14 august 2010

 4 ramadhan

hurmmmm ari nie x bnyk sgt actviti..... just dok umh hawa je....wat assgnmnt.... aku plng tension la bile nk wat assgmnt CTU.... gler x best nye..... msti rase nk maki je.....tp nsb bek t'kwl sket...... bln pose la kate kn....hehehehehehehe..... ari nie bosan la....smpai nk tls ape pn x thu...... hurmmmmm......   yg si mr.X 2 plak x abs2 nk control aku...... king control btl le.....  lntk aku la aku nk kwn ngn sp pn.... xpyh la nk nyebok.... mlm nie aku tension gler....time i need someone time 2 jgk la some1 tu xde..... hurmmmm....... so td g lpk mamak jap usha2 bdk usm kt situ..... tp x ramai pn....ramai Chinese je....... hurmmm pas lpk blk le....... blk pn aku sengaje mls msg mr.X 2...... eeeee bosan lah.....!!!!!!!!!!! wat otak serabut je..... bln2 pose nie sj je nk bg aku mara.... sume same je..... mlm2 mcm nie aku sorang je....aku x ksh la org nk ckp aku nie pmpn mcm mane pn.....x ksh la die nk ckp aku nie x setia ke x jujur ke penipu ke xde maruah ke ape ke aku x ksh sbb mulut yg berkata 2 x akn pernah faham ape yg hati aku rs......so biar lah sbb aku dh jemu jage hati org len siape plak nk jage hati aku ????so skrng lbh baik aku jg hati aku sndiri.... stop thinking about others and concentrate about myself...... hurmmm btl ke aku nie x reti nk menghargai ape yg aku ade????? btl ke die yg terbaik untk aku???? kalau btl knpe aku x bahagia????  ape la dh jdk ngn aku nie kn???? dulu aku x mcm nie... dulu aku kuat je tp ari nie aku lemah sgt2..... aku benci pd org yg buat aku menangis....benci sgt.....tp...................................................................hurmmm so rase nye x bnyk dh kot aku nk tls nie sbb xde mood nk cite pnjng..... tp secara summary nye nie la activiti aku ari nie...... kite jmpe esk la plak ye......  

Friday, August 13, 2010

penghulu segala hari



Friday
3 ranadhan
13 august 2010

sahur time.....
huh.....ngntk gler..... tp dh kene kejut so terpakse la bgn..... lgpn  ade roti canai yg sedang menunggu mase untk bersemadi dlm perut aku nie..... huhuhuhuhuhu....ngntk nye psl smpai kn air pn x buat...seingt aku, aku just minum air msk je...... pas 2 mkn 2 3 cubit roti canai 2..... x lrt gler...rabak mate aku nie..... lps 2 aku trs tdo blk smpai kol 9...ooppsss terlajak subuh aku..... hehehehehhe.....

9 am
bgn dgn terpkse....kalau la aku x memikirkn nk g umh hawa nie dh lame aku smbng tdo smpai kol 1 nnti....tp bgn la jgk....mandi2 n siap....plan awl nk nek bas je sbb nad xnk ikut tp ttbe ubh plan nek kete nad.... so kiteorg bwk kete le..... grk dr umh lbh kurang kol 11 la..... n otw 2 aku tdo dlm kete...... smpai lbh kurang kol 12....laju jgk minah nie bwk kete..... tp x pelah asl kn smpai dgn slmt..... huhuhuhuhuhu.....

12 pm....
smpai2 je umh hawa yg ade just kakak hawa n adk hawa je..... so sembang2 la kjp.... then mate ku ini sudah x thn n aku pn trs ke bilik unk tidoq le......smapi kol 5..... bru bgn....bgn2 tgk mak hawa dh siap msk dh.... huhuhuhuhuape nye ank dara la  nie...... x guna betoi..... tp nk wat cam ne dh ngntk sgt..... ptg 2 p bazar skjp beli ikan ...... pas 2 blk lpk2 smpai buka......ari nie baka mkn nsk....bnyk betoi lauk mak hawa msk.... sdp..... mkn smpai kenyang.....

9 pm...
aku p lyn janji kekasih jap td......spnjng  2 ade la bf2 aku calling2 tnye kabo....ssh btl jdk org cantik nie....haih...... huhuhuhuhuhu..... so lps 2 chat la kjp ngn kwn2 fb aku t'msk la mr.A tp ttbe die nk tmn kwn die g kdai....hmmmm lps 2 tgl la aku sorang2 siap kn assgnmnt nie....aduh..... skrng nie pn aku tgh wat assgmnt la tp ngelat2 sket tls blog nie....hehehehehehehe....

so i think i should stop at here rite now coz my eye dh x thn lg.... plus2 xde org nk tmn i so cpt je la ngntk nye......so smbng la wat assngmnt CTU esk...hrp2 leh la siap......sabo ye mate...jap je lg......
ok la nite....tido dulu......
sekian....

kamis...

12 august 2010
Thursday
2 ramadhan

hmmmmm today quite tired coz ari nie clz full.....ari nie x bgn sahaur sbb xde org kejut pn..... huhuhuhuhu.... so bgn2 pg aku trs mandi n g clz...... clz dr pagi smpai ptg.... ari nie rs ngntk sgt2..... asek tertido je...... nape ntah.... pnt sgt x????????? hurmmmm......so after clz today g jmpe supervisor aku dlm sengah jam..... blk umh dok2 kjp then msk u blk sbb nk mendobi baju2 yg dh bertimbun.... mklm le bln pose kn..... x lrt nk bsh gune tgn so g la bsh gune machine kt dlm....... time bsh bju aku, nad and zue yg g.... so dlm time nad leh plak wat lawak....dh siap msk bju dlm machine blh plak x press start button..... so after 20 minute aku tgk la....rope2 nye blm berbasuh..... n ape lg aku pn gelak kn la die....so agk l,bt la di situ sbb turn aku lps nad...... huhuhuhuhuhu so tgu2 punye tgu smpai la ptg...... then trs g bazar ramadhan..... rambang mata siot.... lapo mata aku tgk sume... rs nk borong je sume..... tp memikirkn aku comfirm x blh abs sume nye so i decide to buy air and yong tau fu..... so smpai2 umh aku pn trs take bath n siap untk buke...... dgr je azan trs melantak air smpai x ingt dunia..... n aku rs la yong tau fu ala x best la pgl yong tau fu.... aku suke pgl celup2..... so aku pn mkn la celop2 yg aku terliur sgt ptg td and nk thu rope2 nye celop2 2 x sdp pn....... sdp lg dollah nye celop2...... nyesal aku beli....da la aku nie jenis x pndai nk beli skit2 skali beli aku bantai smpai 7 inggit...... aiyooooo....... bankrup laki aku nnti dpt bini mcm aku..... huhuhuhuhu...... lps mkn ala kadar 2 aku siap2 nk kuar g buke pose ngn seseorg......g mkn dkt kedai mesra tomyam dpn 2 je......time aku smpai 2 ttbe ujan so kami nie pn order la mknn...... nsk goreng kg n kuew tiow kung fu...... mkn la kami.... tp aku x abs pn..... aih.... ape la perut nie....time org nk blnje x abs plak mkn...... ape da...... dlm kol 9 aku blk le umh...... pergh upe2 nye aku blm lg jemur bju yg aku dh bsh td....hehehehehehe....so aku pn cpt2 jemur tkt busuk nnti....tp nsb bek still bau dynamo lg...... hehehehehehhehehe.....so g la jemur bju yg penuh sebaldi 2...... siap 2 aku smbng mkn buah2an m'sia plak...thx zue sbb potong kn sbb aku x pndai nk kopek buah 2..... hahahahhaha

ok lah....nie sj untk hari nie....
sekian..........

Wednesday, August 11, 2010

hari rabu....

11 august 2010
1 ramadhan

hari nie merupakan hari pertama bg seluruh umat islam menunaikan rukun islam yg ke-3 iaitu puasa di bln ramadhan...... begitulah lah juga aku dan rakan2 ku...... seperti tahun2 yg lps aku dh lame x buke pose ngn fmly aku pd hari 1st puase.....mklm la aku jauh dr mereka..... btw..... a lot of thing happen today..... biar lah aku mule kn dr mlm pertame kami pergi solat terawih di msjd yg berdekatan dgn sek teknik..... mlm 2 smthng funny happen....kite org dh slh msk....msk gune pntu msk lelaki...nsb bek dtg awl so org x ramai sgt la.... 1 more thing, ade 1 part 2 actually xblh pkai kasut aku n kwn2 dgn selambe nye msk gune kasut  then kene tegur la ngn sorang pak cik 2...."dik x blh bwk kasut nie.... kasut kene ltk kt bwh" hahahahahaha dgn x malu nye kami pn berpatah blk n meletak kst di tmpt yg btl..... hahahahaha.......

11 August 2010
12 am
lps dh blk terawih.... ade quiz for the next day.....  so that nite terpakse la stay up..... and some one call me.... his name is mr. A........ aku pn pelik asl die call aku..... rupe2 nye die nye birthday la......huhuhuhuhu...sy t'lupa..... sori mr.A.... talk about him...

11 August 2010
siang hari....

kol 7 aku bgn nk mandi untk ke clz but the best i heard from my friend is "CLZ CANCEL" yahoooo..... dgn senang hati nye aku pn smbng tdo smpai kol 9....then aku bgn untk siap ke clz n menghadapi quiz TELCO yg di ajar oleh en.adin..... hurmmmm so aku pn jwb la quiz die dgn jaya nya .....hahahaha tp kn the best part is bile 1 of the Q tu agk confuse skit we all discuss and time 2 mase dh time kn so en addin pn ckp..."ok clz kite smbng jwb quiz nie next clz k" hahahahaha ade plak quiz mcm 2 kn..... gler sempoi ah die....
like the way him teach us although sometime he look very clumsy....hahahaahaha 2 sbb die pn x prepare ape yg die nk ajar..... so after TELCO quiz we had to sit 1 more test which is IBM test.... i n fika tried to pursued her to postpone that test but she still want the test done today....so we all just goreng n soh toyol tlng la.... hahahahahaha.....

at home after clz...

bermule nye kerahan tenaga manusia....  kami msk n kms2 rumah...... lame la jgk memasak juadah berbuke puase..... menu nye, nsk tomato and ayam msk merah..... sedap..... tp x mkn bnyk pn sbb kenyang air.....syukur la sume hadirin berpuas hati dgn juadah kami.... tp nsk kami terlebih plak.....mklm la xpnh msk bnyk kn...... so bile dh msk bnyk nie x pndai bajet plak..... hahahahahaha...... so smpai la waktu berbuke puase bg negeri2 perak n lgh specific lg sri iskandar..... so ape lagi soooruuuuu la.... air dulu yg menjadi sasaran ku.....hahahahahha... dahage gler aku...... so minum la bnyk smpai mkn pn skit je...... lps selesai 2 kami pn melakukn kerahan tenage lg sekali iaitu menbersihkan rumah n berkemas......

sekian.....